Kuinka usein koira hierontaan?

Koiran hierontakertojen tiheys määritellään aina yksilöllisesti. Koiran hieronnan tarve määräytyy muun muassa koiran aktiivisuuden, käytön, sairauksien ja tapaturmien perusteella. Esimerkiksi aktiivisessa harrastuskäytössä olevaa koiraa tulee todennäköisesti hieroa useammin, kuin rauhakseen kotona viihtyvää koiraa. Myös akuutti ongelma vaatii tiheämpiä hierontakertoja. Säännöllinen hieronta on kuitenkin yhtä tärkeää niin koti- ja seurakoiralle, kuin käyttö- ja harrastuskoirallekin.

Hyvä nyrkkisääntö on se, että koira pääsisi hierontaan ainakin neljä kertaa vuodessa. Esimerkiksi siten, että koira hierotaan jokaisena vuodenaikana. Näin voidaan seurata koiran tilannetta säännöllisesti ja ennaltaehkäistä lihaskireyksiä ja muita ongelmia. Kuitenkin joissain tilanteissa koiraa on hierottava useammin, joko ylläpitohieronnalla tai akuutin ongelman hoidolla.

Ylläpitohierontaa vai akuutin ongelman hoitoa?

Koiran ylläpitohieronta tehdään noin  1-2 kuukauden välein. Suosittelen ylläpitohierontaa aktiiviselle käyttö- ja harrastuskoiralle sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsivälle koiralle.

Jos koiralla on jokin akuutti ongelma, on koira käsiteltävä 1-2 viikon välein, kunnes ongelma saadaan hoidettua. Sen jälkeen voidaan siirtyä ylläpitohierontaan, jossa hierontaväli on pidempi.

Pidetään koirista huolta. 

Kuinka usein koira hierontaan?
Scroll to Top